dressyrstar

Alla inlägg under december 2011

Av Johanna Forssell - 29 december 2011 14:48

Har inte haft tid att blogga i dag. Vakna vid 9.30 och då gick jag direkt ut i stallet och fodar och sen böt vi bandage och tvätta Nemo och spruta honom. Sen va det promenad dax. (Han ska skrittas för hand ca 20/dag) Sen gick vi in och åt lunch direkt. Efter det har jag varit i stallet fram tills nu och mockat od´rdentligt, slängt ner hö och halm, bytt sällskap till Nemo och litta sånt :) Nu är jag inne och sak käka lite mackor och JUICE! Sen blirdet ut i stallet igen, packa och rykta hästen till pay and riden i kväll. Den början klockan 17.00 och jag startar 17.20 och 17.30 Vi ska köra klockan 16.00 Så ja, måste typ dra nu så hejsvejs.

Av Johanna Forssell - 29 december 2011 00:01

Det är en rotviska. Den är nästan den enda borsten jag använder. Funkar på hela kroppen och tar lätt bort intokad lera. Suuperbra e dom. Annars är ju en hovkrats rätt bra att ha (även om jag inte kratsar hovarna så ofta)

Av Johanna Forssell - 28 december 2011 17:56

Borah undra nog vart vi tagt henne. Som hon spände sig och visa upp sig haha :) Hon va jätte jättefin på framridningen och sen på banan va hon helt underbar i skritt och trav, i ökningen undrade jag när hon skulle sätta ner tassen, hon strckte fram benen så långt hon kunde och riktig "tryckte" dom ner sen (hoppas ni förstår). När vi red in för att hälsa andra gången så hade hon ett steg så jag hörde "wow" från läktaren :) Men i galoppen blev hon överpigg och studsa ochstegra och bockade och fatta fel men i andra varvet gick det bättre. Är nöjd!! Första gången hon va på en "tävling" med musik, högtalare och allt. Första gången hon åkte transport på 4 år och första gången på 9 år hon va i ett ridhus. Nu kommer mamma hem med hamburgare (har varit på väla och hämtat Nemos mediciner) Så måste gå nu. Hejrååå!!

Av Johanna Forssell - 28 december 2011 12:09

Nemo kom hem från djursjukhuset redan klockan 11 så Borah och jag ska åka på tävlingen :D Ska bara äta lite sen gå ut och borsta och sne åker vi. Regningt då får inte glömma ländtäcket som jag brukar.... Nemo hade inflamamtion i hela bakbenet och hanska smörjas med en speciell salva och lindas varje dag. Han ska även sprutas i en halsmuskel (och det ska mamma göra) och sen ska han ha boxvila i en vecka. En unghäst med massor av spring i benen ska stå inne i sin box i en hel vecka. Omg, vi kommer få renovera sen.... Aja, mste dra nu, ett lycka till kanske ;)

Av Johanna Forssell - 28 december 2011 10:34

Ska kolla på ridsport på TV snart (klockan 11) Världscupphoppning :) Man får passa på och se när det väl går någon ridsport på TV. Föresten är mitt rum snart helt färdigrenoverat :) Sen kommer det roliga att möblera, välja tapeter och rensa ut allt skit :D

Av Johanna Forssell - 28 december 2011 09:14

Har precis duscht och nu är det mat på G. Ska strax gå och släppa ut hästarna, mockaoch rida dressyr med Lotta. Nu har ju Nemo och Lukas åkt iväg till djursjukhuset så det är väääldigt tomt i stallet med bara 2 hästar kan jag säga!!! Kanske kanske kan ahg va med i dag det beror på när dom kommer hem men jag ska inte starta förren 15. Hoppas!!!!

Av Johanna Forssell - 27 december 2011 23:06

Veterinären var här jättelänge. Hon sa att det va ett konstigt fall.Han va varm och hade feber som dom får vid hovbölder men han va svullen upp i knäet och hade jätteont i knäet. När han har stått stilla kan han knappt gå men det är lite bättre när han har gått ett tag. Veterinären va mycket tveksam om han inte skulle åka in till djursjukhuset ikväll redan, hon ringde 3 olika veterinärer och djursjukhuset, men hon skulle ge honom ordentligt med smärtstillande i blodet och sp ska vi åka in med honom direk tnär djursjukhuset öppnar i morgon klockan 8. Detg kunde även vara patellaupphakning men då vore han inte vara varm i hoven så det stämde inte överens med varandra. På grund av detta blir det nog ingen tävling för mig och Borah i morgon eftersom det kommer ta väldigt lång tid med honom :(

Nu palalr jag verkligen inte med fler dåliga "nyheter" så nu går jag och lägger mig. Life sucks.

Av Johanna Forssell - 27 december 2011 23:03

Är damasker fram och strykkappor bak och boots fram. Det är även det jag har när jag inte lindar. Dom sitter på plats och är snygga tillammans. Innan hade jag damasker bak också men, i alla fall på våra hästar, kasar dom bara ner. Så nu har jag detta och det funkar super (fats jag lindar oftast om jag inte hoppar då)

     

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Omröstning

Vad tycker ni om min blogg? Inläggen, bilderna, uppdateringen ALLT! Svara ärligt :)
 Dryg
 Bra men dålig uppdatering
 Jättebra!
 5/10
 Jättedålig (kommentera vad jag ska ändra på)
 Ókej men inte mer

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Träning


Ovido - Quiz & Flashcards