dressyrstar

Alla inlägg under januari 2012

Av Johanna Forssell - 25 januari 2012 20:31

Red dressyr på Lillgården i 2,5 timmar. OM det behövdes! Fick en chok när jag kolla på klockan och såg att vi ridit så länge, jag tyckte det kändes som 1 - 1,5 timmar som jag brukar rida. Jag slutade när jag hade hittat känslan igen och det tog visst lång tid, men hon va inte trött så det är huvudsaken :)

Skrittade till Lillgården som tar 10 minuter, Lotta fick ängna sig åt sin favorit aktivitet - att gå med nosen i backen och lukta hela vägen. Min lilla spårhund :) Sen jogga jag fram henne i trav på långa tyglar, volter, serpentiner, skänkelvikningar och åttor. Hon va faan så dålig, okoncentrerad och stum i både mun i både tygel och skänkel. Sen samla jag upp henne, men tänkte på det som Jan sa, att låta henne komma framåt-neråt mer så hon får bättre hals och nacke. Sen börja jag på galoppen och gjorde galopp serpentiner, halvt igenom, galopp-halt, skritt-galopp och hade henen även där i "trava av" formen innan jag samla upp henne. Sen gjorde vi skänkelvikningar, ryggningar. Gud va hon va seg! Kanske för att hon inte dressyrat på exakt en vecka? ;) Sen fick hon en skrittpaus på 5 minuter. Sen börja det lossna och hon blev riktigt fin :) Red LA:1 programmet 2 gånger. Första gången sådär andra gången W-O-W Till och med ökningarna blev bra, jag såg benen va rätt fram HÖGT upp och jag lixsom, studs insadlen, vänta 5 minuter, nästa studs :) Sen trava jag av henne och sen skritta hem :) Min lilla pärla.   Gick br amen hon gillar hoppningen sååå mycket mer och det gör jag också nu så kul :) Spå ska nog börja träna för Maria Sjögren istället för Jan. Maria är hopptränare. Nu ska jag fortsätta fixa med mobilen jag fick i dag! Ha det.

 

Av Johanna Forssell - 25 januari 2012 14:45

Hemma tidigt i dag, slutade 13.30 istället för 14.30 :) Nu ska jag slänga i mig lita mat, byta om och sen ut i kylan för ett dressyrpass på Lotten :) Kan verkligen behövas. Hörs senare!

 

Av Johanna Forssell - 24 januari 2012 20:45

Det är i dag exakt 5 månader tills vi ska åka på ridlägret :D Guuuud va jag längtar    Man tänker redan på vad man sak ha med sig, vad hästarna ska ha med sig och så otroligt mycket vi kommer att lära oss. Håll ut Johanna, bara 5 månader kvar nu. Hittade lite bildre från mitt första "ridläger" 4 dagar på Lillgården bara men där va jag bara 10 år så det va som ett riktigt ridläger då för mig.

                       

Av Johanna Forssell - 24 januari 2012 17:58

Nu får ni ble bättre på att besöka mig, annars slutar jag blogga!

I dag efter skolan kom mamma och hämtade mig och se åkte vi och pratade med rektorn på HBG's gymnasieskola. Verkar skitbr jag vill så gärna gå där.´Tror det blir hästhållning - ridning, det blir i alal fall någon linje där :) Har precis kommit hem, ig´ngen ridning i dag. I dag när vi ändå va på HFRK anmälde vi på samma gång till dressyren på Söndag, LA:1. I morogn måste jag dressyra :) (ni vet, Lotta vill helst gå fram i full fart, inte bakåt) Nä nu ska jag äta ocg plugga och duscha och packa upp gympapåsen och sen vet jag inte. Bye bye!

 

Av Johanna Forssell - 23 januari 2012 21:27

Hej igen! :) Haft en bra månagskväll? Själv har jag pluggat och kollat TV. Nu äter jag kolor, sockerkaka och julmst och sen blir det sängen. Ska bli väldigt roligt och intressant att besöka rudgymnasiet i morgon, är nästan säker på att jag sak gå där annars blir det samhälle. Tror mitt val kommer se ut så här:

1: Hästhållning - profil ridning

2: Naturvetenskap - profil ridning

3: Samhälle - beteendevetenskap Olympia


Så godnatt alla, hörs i morgon!

   


Av Johanna Forssell - 23 januari 2012 17:51

 

 

 

 

 

 

Cassiopejas vecka

 

Måndag: Rida ut

Tisdag: Vila

Onsdag: Dressyr

Torsdag: Markarbete

Fredag: Rida ut

Lördag: Hoppa

Söndag: Dressyrtävling, LA:1

Av Johanna Forssell - 23 januari 2012 17:45

Hej alla! Nu hár jag precis anmält till en lokal hopptävling i Åsbo Ponnyklubb den 18/2 :) Klasserna LD + 5 och LC (85 & 90 cm) Dagens ridpass ja....det är stenhårt överallt och halt som in i så det går ju inte så bra att rida ut. men hon behövde rida ut så vi försökte. red bara en halvtimme. Blev såklart mest skritt men sen hittade vi ett fält´med lite snö på som va perfekt mjukt så där travade och galopperade vi i 15 minuter innan vi skritta hem igen. Va riktigt kallt i dag också så där har ni en av anledningarna till att det inte blev så lång ridtur. I morgon ska hon stå då jag ska till Helsingborgs Ridgymnasium och kolla.

 

Världens finaste   

Av Johanna Forssell - 22 januari 2012 21:54

Godnatt alla, nu ska bara trycka i mig apelsinen och sen sova. Skola i morgon och uteritt står på schemat för Lotta. Har precis mejlat ridlägret och frågat om anmälningsavgiften är inbetald. Kommer o lära mig massor :D Godnatt sötisar.

 

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Omröstning

Vad tycker ni om min blogg? Inläggen, bilderna, uppdateringen ALLT! Svara ärligt :)
 Dryg
 Bra men dålig uppdatering
 Jättebra!
 5/10
 Jättedålig (kommentera vad jag ska ändra på)
 Ókej men inte mer

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Träning


Ovido - Quiz & Flashcards