dressyrstar

Alla inlägg under november 2011

Av Johanna Forssell - 25 november 2011 18:41

Jag red igenom henne ordentligt i dag. Har inte gjort det sen hon blev skadad och det behövdes verkligen. Hon va jättestel i båda varven men mest i höger i början. Mot slutet släppte hon till ordentligt och va precis som vanligt även med tredelade bettet :) Superglad :) I början av passet när jag hade skrittat till Lillgården (10 min) så trava jag henne under lättridning på nästan helt långa tyglar. Då sökte hon sig så långt ner så hon nästan gick med nosen i backen. När hon va i den låga formen gjorde jag massa volter och sånt. Jättenöjd med henne! Sen smörjde jag sadel och tränss och nu kom mamma precis hemmed pizza. Sen IDOL :) Hej så länge. Nu håller jag fredagskväll!

Av Johanna Forssell - 25 november 2011 15:34

Äntligen har jag tid att skriva om Hästköpet del 2 :)


Efter att mamma hade ringt på annonsen åkte vi kommande söndag, och provred henne. Vi åkte till stuteri Ollie i Båstad där hon hade bott i hela sitt 12 åriga liv. Dom hade ca 90 hästar (welsh, welsh cob, Welsh mountain), ett stall på kanske 12 boxar och stora stora (har aldrig sett så stora) kuperade hagar. En till stona, en till valacker och hingstar och en till unghästarna och föl. Dom hade det verkligen super. Så bra som en häst kan ha det. Ägarna gjorde det mesta inför ridturen, men jag ryktade och så. Sen började ägaren (Alexandra) rida henne och visade upp henne. Sen testa jag rida henne och hon va den sämsta hästen jag nånsin hade suttit på under då, mina 10 år till häst. Hon va så känslig så råkade man krama lite lite lite löst i tyglarna så stannade hon. Likaså om man satt tillbaka lite. Bara manred lätt så stannade hon när man satte sig ner. Hon va verkligen usel. Hon gick inte på tyglen någon gång och kunde absolut inte fatta galopp. Men....jag blev förälskad. Söndagen därpå åkte vi och provred henne igen och hon va lika usel och dålig då. Fast då gjorde jag själviordning henne och hon va ljuvlig i stallet att pyssla med. Jag testa även hoppa henne och hon hade bara hoppat max 80 cm ett hinder (inte banan alltså). Vi hoppade 30 cm och hon tvärvägrade så jag nästan flög över halsen. Nästa söndag igen åkte vi och betalade henne och skrev på papper och jag red henne ännu en gång. Hon va lika dålig då. Egebtligen fattar jag inte varför mamma köpte henne tillmig men det är jag glad för nu. Nu va hon vår, fast hon skulle först besiktigas. Det gjorde vi hos Barbro Olsson. Hon fick inte en enda anmärkning och hon rekomendera oss att köpa henne för bättre häst hade hon knappast sett. Följande söndag (igen) åkte vi och hämtade henne. När vi kom hem ställde jag in henne i stallet tillsammans med Lukas medans vi och en kompis till oss gick in och fikade. När jag gick ut igen kommer jag ihåg att jag skulle knoppa henne så hon blev fin men hon va jättehåröm. Det hade hon alltid varit. Sen släppte vi ut henne och hon började äta direkt. Fastän det va sommar fick hon stå inne första natten med Lukas. När jag kom ut på morgonen la hon ner och sov så hon kan ju inte ha varit så orolig :) Hon kom till mig den 12/6 2010. Dagen innan sommarlovet började.


Nästa del handlar om utvecklingen från helt oskolad till tävlingsklar :)

Av Johanna Forssell - 25 november 2011 13:51

Har precis kommit hem från skolan och sitter och äter tacos :) I dag hade jag tänkt rida igenom Peja ordentligt, med volter, åttvolter, öppna, sluta, förvända öppnor/slutor, övergångar, galoppfattningar, halter och sånt. Får verkligen hoppas att det slutar regna. Det öser ner och har bara möjlighet att rida ute i dag. MÖG!

Aja, det löser väl sig. I dag på idrotten hade vi en JOBBIG uthållighetsövning. Det va minst hälften av klassen som mådde dåligt efteråt och typ spydde. Nån gick tom hem. Jag bara wtf?? Visst jag flämtade i kanske 1 minut sen va jag på G igen och kunde göra den en gång till. Klena eller vad?? Haha va bara tvungen att berätta det :)

Tävling påsöndag. Sjuuukt taggad :D

 

Av Johanna Forssell - 24 november 2011 20:22

Nu har jag tid att blogga igen. Efter stan red vi ut en liten runda, och före vi red ut red vi bara inom Lillgården så jag unde rida igenom LC:2 programmet. Hade hennes gammla bett idag, 3-delat eggbett, istället för novabettet, och hon va sjuuukt duktig. Trodde hon skulle börja tramsa igen men icke. Hon gick helt perfekt, inte för lågt och inte för högt hela tiden och lyssnade jättebra. Stolt! Med Novabettet har hon sökt sig alldeles för långt ner men nu gick hon precis rätt.

Ska rida igenom henne ordentligt i morgon och rida med eggbettet då och på fredag ska jag skritta ut en runda då vi aldrig rider dressyr dan före dan :) Hon vart också irriterad över att dressyrsadlen åkte fram och hon vägrade ha gelpadden under sadlen, så nu har jag kommit på en lösning. Hon är verkligen ingen lätt häst, det måste vara perfekt med allt för att hon ska kunan ridas. Rätt jobbigt ibland men ändå bra. Lösningen är: först schabrak, sen gelpadd, sen över det fårskinnspadd och sen sadeln. Mycket men om hon blir nöjd så....... :)

I morgon är det skola igen. Känns som om man har haft ett andra höstlov. Kom igen och besök bloggen, inget kul att uppdatera om bara 1-2 stycken läser den per dag. Det är klart att ni räknas, ni är goda som guld, men det skulle va kul om det blev lite fler per dag :) Något speciellt ni vill jag ska skriva om? Ja, jag vet att jag ska skriva fortsättningen på Hästköpet men har inte hunnit helt enkelt.

Av Johanna Forssell - 24 november 2011 12:40

Ska cykla till bussen om typ 5 minuter och efter den ska man äta och kika inom Pistachia och se om där finns nått gottit :) Jenny hänger med för annars vågar jag inte ;) Jo det gör jagvmen det blir roligare om hon e med. När man kommer hem ska vi rida. Måste dra hej!

Av Johanna Forssell - 24 november 2011 10:00

Ja, träningen. Hon gick bra i formen hela tiden, slog inte upp med huvudet en enda gång, men när hon blir spänd blir hon jättelåg i formen och det ör jättesvårt att rätta till. Hon va även lite orolig i munnen men det kom vi på att jag har gelpadd under sadlen och den hade kasat på sidan och tryckte pälsen åt fel håll. Det är det värsta man kan göra med henne och hennes päls. Hon får damp. Så sen löste det sig. Vi gjrorde skänkelvikningar, öppnor, slutor, små små volter i skritt och trav och galopparbete. Vi skulle även rida på en diagonal över ridbanan och göra öppna, men samtidigt skulle dom va ställda åt det håll man skulle. Det gick utmärkt. Det är övningar som är med i LA:P1 programmet. Jag har bestämt mig för att innan jag fyller 18 och inte kan tävla henne längre ska vi ha startat i LA:P1 :)

Jag måste även testa rida på hennes vanliga 3-delade bett innan tävlingen då jag bara ridit på gummi nu i 2 veckor.

Idag är ju ännu en ledig dag, och Jenny och jag ska till Lillgården sen med Nemo och Peja och köra lite markarbete. Men först är dettandläkaren klockan 13.50 :( Blä,,,,,,,

Ni får ha det så bra.

Av Johanna Forssell - 23 november 2011 17:08

....har jag precis varit ute i stallet och mockat och tagit in hästarna, nu ska jag äta (potatismos) tror jag det va och sen är det ut igen, fixa hästarna och rida till Lillgården för vecans Jan-träning. Ska bli mycket roligt att visa henne för honom med detta bettet :) Startlistan på söndag har ännu inte kommit upp, men det har ryttarmeddelandet och dom har ändrat starttiderna för LC:2 klassen så den startar 8.30 i stället för 9.00 Det betyder att vi kommer behva köra vid 7.00 Jobbigt!!!!

LÄste i Häst & Ryttare att Hickstead dog av brustet blodkärl. Det är den tredje hästen på kort tid som det har hänt. Hemskt.

Aja, ha det bra! Skriver kanske om träningen sen....om jag orkar.

Av Johanna Forssell - 23 november 2011 15:12

Jag äälskar Hööks nya collection. Speciellt tränset :) Love <3


     

Presentation

Fråga mig

15 besvarade frågor

Omröstning

Vad tycker ni om min blogg? Inläggen, bilderna, uppdateringen ALLT! Svara ärligt :)
 Dryg
 Bra men dålig uppdatering
 Jättebra!
 5/10
 Jättedålig (kommentera vad jag ska ändra på)
 Ókej men inte mer

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Träning


Ovido - Quiz & Flashcards